Skip to main content

Tickets afscheidsshow ‘Gelök’

De schok was groot toen de Limburgse troubadour Ben Verdellen op 31 juli een hartstilstand kreeg.

De 75-jarige Blerickse zanger en liedjesschrijver lag twee weken in coma, maar kroop door het oog van de naald en is nu gelukkig heel langzaam aan de beterende hand. Hoe Ben Verdellen het revalidatietraject zal ondergaan, is nog niet duidelijk, maar optimisme en positivisme voeren voorzichtig de boventoon. Heel voorzichtig.

De Vrijbuiters
Generaties Limburgers zijn opgegroeid of groeien momenteel op met zijn aanstekelijke en aantrekkelijke muziek. Niet zo vreemd ook aangezien Ben al ruim een halve eeuw muziek maakt en grote bekendheid heeft verworven met de Vrijbuiters, de dialectband, die in de jaren ’70 en ’80 razend populair was binnen en buiten de Limburgs grenzen. Verdellen schreef hit na hit en ontving daarvoor in 2011 de Oeuvre-Priès van ’t Limburgs Leed.

Afscheidsshow ‘Gelök’
Vele honderden fans hadden kaartjes weten te bemachtigen voor de afscheidsshow ‘Gelök’ die stond gepland in de grote zaal van ’t Raodhoes op 2, 4, 9 en 10 september. Deze shows zijn uiteraard gecanceld. Achter de schermen gaan echter stemmen op om ‘Gelök’ nog niet definitief af te schrijven. De directie van ’t Raodhoes wil geen te gekleurde voorstelling van zaken geven, maar er zijn plannen in de maak om de 33 gloednieuwe arrangementen van de grootste hits van Ben op ‘de een of andere manier’ tóch op de planken te brengen. Of Ben hier actief deel van gaat uitmaken is vanzelfsprekend nog niet bekend. De arrangementen zijn overigens van hoog en origineel niveau en zijn gemaakt door muzikant en componist Wim Naus.

Tickets
Steek eventueel een kaarsje op in het kapelletje van Genooi waarover Ben zo prachtig zingt in het nummer Avé Maria en houd de tickets nog maar even in uw bezit. Hopelijk kunnen we binnen afzienbare tijd communiceren dat deze kunnen worden omgezet in toegangskaarten voor de nieuwe show. Dat zou betekenen dat, na drie annuleringen van de show, de vierde maal scheepsrecht is. Hoogstwaarschijnlijk in het voorjaar van 2023. En u weet, het klavertje vier brengt geluk en dat ‘Gelök’ zal hervonden worden. In ’t Raodhoes!

'Want euveral leet ut..........' Juist ja!