Skip to main content

Raodhoes schenkt Voedselbank € 300,-

De Blerickse 'Hiërezitting' vond zondag 17 februari plaats. De carnavalisten in de zaal hebben massaal 'schransplenkskes' besteld. Een gedeelte van de opbrengst is voor de Voedselbank Venlo.

In het verleden mochten heren zelf kleine versnaperingen meenemen naar de zitting. De afgelopen jaren nam de voedselverspilling aanzienlijk toe. Carnavalsvereniging de Wortelepin, die de zitting organiseert, heeft daarom met ingang van dit jaar besloten geen eigen eten meer toe te staan.

Raodhoes directeur Hay Wilders kwam vervolgens met het idee om vijf verschillende 'schransplenkskes' te verkopen tijdens de zitting. De plankjes met allerlei lekkers waren voor 5 personen en de kosten waren 5 consumptiemunten. Van iedere verkochte plank is een munt, ter waarde van € 2,30, gedoneerd aan de Voedselbank Venlo. De 500 aanwezige heren hebben samen ruim € 300,- bij elkaar gebracht.

Het geld is inmiddels overgemaakt naar de Voedselbank Venlo. Zij reageerden vanzelfsprekend erg enthousiast en zijn enorm blij met deze gift.