Skip to main content

Gezocht foto's van het Raadhuis

Het voormalige Raadhuis van Blerick is een monumentaal pand. De gemeente Maasbree, waartoe Blerick van 1800 tot 1940 behoorde, wisselde om de vijf jaar van raadhuis.

In alle drie de dorpen (Baarlo was het derde dorp) stond daartoe een gebouw ter beschikking. In Blerick was het huis van de dorpsonderwijzer het enige geschikte pand. De woning van het schoolhoofd werd gebouwd in 1865 en kreeg in 1867 zijn raadhuisfunctie erbij.

In januari 1904 kwam een eind aan het roulatiesysteem en fungeerde het pand tot 1940 permanent als raadhuis en onderkomen van de secretarie van de gemeente. Daarna werd het o.a. gebruikt door het Groene Kruis, als bibliotheek en als repetitieruimte en thuisbasis van Harmonie St Caecilia.

Onlangs kregen wij een oude foto van 't Raodhoes toegestuurd (klik hier voor de foto). Dit bracht ons op het idee om een oproep te plaatsen voor meer oude foto's van 't Raodhoes. Als de opbrengst voldoende is, willen we een soort expositie organiseren in het najaar. Foto's -voorzien van korte toelichting en adresgegevens- kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

raodhoes oud