02-07 Musical Titus Brandsma school

De Titus Brandsma school uit het Blerickse centrum gaat samenwerken met ‘t Raodhoes. In de theaterzaal wordt de komende vijf jaar de afscheidsmusical van de groep 8-leerlingen opgevoerd.

Al decennia is de afscheidsmusical het sluitstuk van de groep 8 leerlingen. Maandenlang werkt de klas samen aan de productie. Het einddoel is om gezamenlijk een prestatie van formaat te leveren. Zowel voor als achter de schermen zet iedere leerlingen zijn talenten in voor de afscheidsmusical. Doordat de klassen de afgelopen jaren groter zijn geworden is er ook meer ruimte nodig voor de toeschouwers. Familie en vrienden moeten allemaal de kans krijgen om de voorstelling te zien. Binnen de Titus Brandsma school is die plaats er niet. Met ’t Raodhoes op steenworpafstand was een gesprek met directeur Hay Wilders zo gepland.

In dit echte theater ervaren de leerlingen nog veel intenser hoe het is om op te treden voor publiek. Leerkracht Roy Stevens: “De ouders van de schoolverlaters zijn enthousiast over de locatie en Raodhoes directeur Hay Wilders wil er samen met ons een fantastisch evenement van maken. Wij zien het helemaal zitten.”

De Feestplaneet
De musical ‘De Feestplaneet’ wordt dinsdag 2 juli ’s middags en ’s avonds op de planken gebracht in de theaterzaal. De primeur is voor de kinderen van de overige klassen van de Blerickse basisschool en daarna zijn familie en vrienden welkom in ’t Raodhoes. De musical is geschreven door Carlo Boszhard en gaat over een groep 8 die een rondleiding krijgt in raket de Tierelier. De rondleiding gaat niet helemaal volgens planning.

De Titus Brandsma school gaat de samenwerking met ’t Raodhoes in eerste instantie voor vijf jaar aan. De voorstellingen worden mede mogelijk gemaakt door enkele sponsoren.