22-11: Première Flarussen 2019

Ook in 2019 zal sociëteit “de Flarussen” het Blerickse cultuurplaatje weer opluisteren met een nieuwe voorstelling genaamd “Wat ’n Plaetje” (Wat een plaatje).

In november zullen een 7-tal voorstellingen worden gegeven, waarbij ook dit jaar de verwachtingen weer hoog gespannen zijn. Dit jaar duidt de titel op een verzonnen verhaal over het tot stand komen van een Blerickse schutterij, waarbij ook nu enkele Flarussen hebben gezorgd voor het draaiboek van de voorstelling, die natuurlijk ook weer voorzien is van de nodige toepasselijke liedjes. In het verhaal vertelt oma aan haar kleindochter hoe in het verre verleden in Blerick een schutterij werd opgericht. Daarbij wordt geschiedkundig soms voorbijgegaan aan de waarheid en moet alles met een korreltje zout worden genomen. Wel wordt duidelijk dat in het verhaal enkele hints naar de hedendaagse maatschappij voor het grijpen liggen.

Ook nu is gebruik gemaakt van herkenbare situaties en personages, waar de toeschouwer zich al dan niet in kan en mag herkennen. Het dorpsplein is de centrale plaats waar zich veel afspeelt.

Ook dit jaar staat de productie onder leiding van Paula Nelissen, heeft de rollenverdeling plaatsgevonden, hebben we de eerste repetities al achter de rug en zijn de decorbouwers al bezig de voorstelling van de nodige achtergronden te voorzien.

Voorstellingen
Tot aan de première op vrijdag 22 november zal weer een enorm beroep worden gedaan op veel vrije tijd en energie van spelende, bouwende en muzikale kwaliteiten van de Flarussen.

De resterende voorstellingen zullen plaatsvinden op zaterdag 23, zondag 24, woensdag 27, donderdag 28, vrijdag 29 november en zaterdag 30 november is de laatste voorstelling. Dit alles natuurlijk zoals gebruikelijk in ’t Raodhoes in Blerick.

Kaartverkoop
Wederom kan de Blerickse gemeenschap zich opmaken voor een avondje puur vermaak. De eerste reacties van bestuur, spelers en regie zijn veelbelovend, zorg dus tijdig voor kaarten want de Flarussen verwachten weer iedere avond een uitverkocht huis. Kaarten zijn te koop via de website www.flarussen.nl